Teen yhteistyötä useiden vakutuusyhtiöide, sairaskassojen ja työpaikkojen kanssa. Vahingon sattuessa nopea hoitoon pääseminen ja ohjautuminen on yksi tärkeimmistä toipumista nopeuttavista tekijöistä.

Ihmisen kehon toiminnassa ovat voimassa yhtälaiset lait lajista tai suorituksesta riippumatta. Keskivartalon hallinta ja ääreisraajojen liikkuvuus keskeisimpänä. Hyvä asento, sujuva liikkuminen asentojen välillä ja synkronoitu hengitys. Siinä keskeisimmät hyvän liikkeen ja urheilusuorituksen määritelmät.

Vanhingon sattuessa on hyvä muistaa, että kudos paranee aikataulunsa mukaisesti. Lihas vamma, nivelside- ja luuvamma kukin oman, kokolailla tarkkaan tiedetyn aikajanan mukaisesti.

Kudokselle tulee kuitenkin antaa hyvät mahdollisuudet parantua. Sen tulee saada uudistua rauhassa. Ethän raavi rupeakaan jatkuvasti. Kehon tulee saada riittävästi kuormitusta ollakseen valmis tukemaan kudoksen uudistumisprosessia. Jos polvi on operoitu voimme heti alkaa kuntoutuksen nilkasta ja lonkasta. Oikeita asioita oikeaan aikaan.

 

Työtapaturma, urheiluvamma ja leikkausten jälkeinen kuntoutus

Mitä paremmin ymmärtää biomekaniikka ja neurologiaa sitä enemmän apua voi antaa vammasta kuntoutujalle. Hoitoon tulee hakeutua suhteellisen nopeasti. Kehomme on mahtava keksimään kompensaatiomekanismeja ympäripyörähtäneen nilkan tai metsässä kaatumisen seurauksena kipeytyneen lonkan helpottamiseksi.

Vamman energia voi olla myös niin suuri ettei kudoksen toimintaa voida palauttaa ilman leikkausta. Leikkausalueen nivelen hermojärjestelmä heikentyy operaation jälkeen. Tämän säätelytoiminanan palauttaminen nopeasti on tärkeää.

Leikkauksen jälkeiselle kuntoutukselle löytyy usein selkeitä protokollia noudattavaksi. Ne eivät kuitenkaan ole yksilöllisiä ja harvoin huomioivat koko liikeketjun neurologisesta näkökulmasta. Tässä yksi hyvä syy valita minut.

Kysy vakuutusyhtiöltä

Kun kyseessä on tapaturma kysy työnantajasi tai vakuutusyhtiösi(vastapuolen vakuutusyhtiön) osallistumista kuntoutusprosessiin. Useat vakuutusyhtiöt korvaavat naprapaatin antaman hoidon.

Voit olla myös suoraan yhteydessä minuun.